Madu Lebah Tualang Tayyibah


Katakan anda sedang mencari satu supplement kesihatan yang terbaik untuk anda dan keluarga, dan anda mempunyai 3 pilihan di bawah :

wwSeorang PENIAGA MLM (multi-level marketing mengesyorkan kepada anda satu produk kesihatan yang tiada tandingannya di dunia, mempunyai kandungan XXX tertinggi, dipatenkan di 100 negara dan mempunyai puluhan testimoni. 
 

Seorang DOKTOR PAKAR terulung di Malaysia mengesyorkan agar anda mengamalkan satu jenis pil sebagai supplement tambahan, dengan penerangan beliau yang cukup ilmiah dan meyakinkan. Tiada siapa yang meragui sebarang maklumat daripada beliau, maklumlah, selalu keluar tv dan banyak rencana beliau disiarkan di suratkhabar dan majalah! 
 
Pencipta anda sendiri, iaitu ALLAH S.W.T mengesyorkan kepada anda satu minuman kesihatan semulajadi, yang dihasilkan oleh makhluk yang menerima arahan direct daripadaNYA supaya menghasilkannya untuk kita. DIA sudah tentu lebih mengetahui apa yang diperlukan oleh badan kita, memandangkan DIA yang mencipta kita. 
Dapatkan produk kesihatan TERBAIK di Kedai SihatSelalu <-- Klik!


Yang mana satu pilihan anda?

Jika anda pilih yang pertama atau yang kedua, teruskan dengan pilihan anda, tiada siapa boleh menghalang. Tapi kalau pilihan anda adalah yang ketiga, soalan seterusnya ialah,

KENAPA ANDA TAK MAKAN MADU?!!

Tak payahlah nak makan bermacam-macam jenis pil (tak kiralah vitamin ke, kalsium ke, DHA ke, COQ10 ke), minuman kesihatan (anti-oksidan ke, memberi tenaga segera ke) atau apa-apalah. Selepas satu produk keluar, akan keluar lagi produk yang kononnya lebih baik. Semua tu adalah sampingan. Utamakan dulu apa yang Pencipta kita sendiri rekomen!Malah satu surah sendiri khusus dinamakan dengan sempena nama LEBAH!!

Surah An-Nahl (Lebah) ayat 68-69
"Dan Tuhanmu mewahyukan kepada lebah : 'Buatlah sarang-sarang di bukit-bukit, di pohon-pohon dan di tempat-tempat yang di buat oleh manusia, kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu)'. Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat PENAWAR yang menyembuhkan manusia. Sesungguhnya pada yang demikian terdapat tanda-tanda bagi orang yang memikirkan."Nak tahu maklumat tentang khasiat madu? Google sajalah Khasiat Madu dan Benefits of Honey. Ada beribu-ribu laman web yang menceritakan kebaikan madu. Ciptaan Yang Maha Sempurna semestinyalah yang terbaik!!


NAK PILIH MADU YANG BAGAIMANA?

Ada banyak produk madu di pasaran, jadi susah nak pilih yang mana satu. Secara mudahnya, sebagai panduan, kalau nak beli madu yang terbaik, pilih :

ww(1)madu yang asli (semestinya!), bukan yang tiruan 
 (2)

madu yang dihasilkan oleh lebah liar, bukan ternak (ada sebabnya di bawah) 
 (3)madu yang tak bercampur dengan bahan-bahan lain, seperti gamat, tongkat ali dsb (ini pendapat kami - madu itu sendiri sudah cukup segala-galanya, tak perlu tambah benda lain lagi, tak tau apa pula tindakbalas yang berlaku) 
 (4)madu yang terus dibotolkan dari sarang lebah (selepas ditapis), tak diproses di kilang (ada bahan dimasukkan untuk tujuan tertentu) atau dipekatkan (tidak sesuai untuk pesakit kencing manis kerana kandungan gula agak tinggi) 

Mana nak cari madu seperti di atas? Untuk memudahkan anda, kami perkenalkan untuk anda....


Madu Lebah Tualang
MADU TAYYIBAH


Madu Tayyibah merupakan MADU ASLI HUTAN TUALANG SEGAR yang diberi gred tualang asli. Keistimewaan dan khasiatnya sangat tinggi kerana nektarnya terdiri dari pelbagai jenis bunga hutan alam nusantara (poliflora) sehingga komposisi gizi, rasa, warna dan aromanya lebih kompleks dan unggul dibanding madu yang berasal dari lebah ternak yang bersumber dari satu jenis bunga tertentu sahaja. Madu Tayyibah merupakan madu yang yang dikategorikan sebagai Royal Black Honey.Daripada 5 siri produk Madu Tayyibah, 4 daripadanya ialah 'fresh/unprocess honey' yang mana madu dari hutan terus disaring (dengan penelitian kualiti yang maksimum) dan dibotolkan.

Yang Terbaik Terus Dari Hutan Sumatera
(bukan dari ladang ye!)
Kita dengar apa tokey cakap...Berani betul mereka panjat ye.... tak takut kena sengat ke...

Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari laman web rasmi Madu Tayyibah - madu.com.my. Baca juga blog pemilik Madu Tayyibah - blogmadu2u.


Kenapa Madu Lebah Tualang Asli Lebih Baik

wwFakta kajian makmal UPM sekitar 1995 yang dipaparkan dalam surat khabar berbahasa Malaysia menyatakan bahawa khasiat madu tualang adalah 5 kali ganda dari madu ternak dan 2 kali ganda daripada madu hutan pinggir kampung 
 

Madu yang diproses adalah madu mati - ia telah melalui proses sejatan untuk membuang sebahagian air. Ini akan menyebabkan keaslian khasiatnya berkurangan dan ia tidak akan bertukar warna walaupun disimpan lama. Madu tualang asli yang dijual secara mentah kaya dengan khasiat yang asli dan sentiasa hidup - akan bertambah gelap jika disimpan lama 
 
Madu tualang asli adalah penuh dengan debunga (pollen) yang kaya khasiat dan nektar dari ribuan bunga yang telah dicerna oleh lebah. Oleh itu Madu Tayyibah tidak lutsinar (sebagaimana produk madu yang diproses di kilang atau madu ternak) kerana debunga terapung dalam madu 
 Produk madu ternak tidak mempunyai debunga yang banyak kerana apabila madu ternak pulang ke kotak, ia akan melalui lubang yang sengaja disempitkan bagi membolehkan debunga di kaki lebah tertanggal. Debunga ini kemudiannya dikumpulkan dan dijual sebagai produk bee pollen. Oleh kerana itu, madu ternak tidak mempunyai kandungan debunga yang tinggi berbanding madu tualang asli dari hutan. Contoh perangkap debunga (pollen) boleh anda lihat seperti di bawah
Dapatkan Madu Tayyibah Sekarang!

Produk Madu Tayyibah yang dijual ialah 'unprocess honey (fresh honey) 350g dalam bekas plastik 'squeeze high density'. Oleh kerana ia bekas plastik, tiada kerisauan jika ia dipegang oleh kanak-kanak. Boleh diletakkan dalam beg/mudah dibawa ke mana-mana/sesuai untuk diposkan kerana ia tidak akan pecah (berbanding kaca). Bekas ini juga boleh diguna semula (isikan dengan kicap, sos, mayonis dsb).HARGA

Hanya RM30 sahaja!

Dapatkan sekarang di
Kedai Maya SihatSelalu!!Tidak dibenarkan meniru (copy paste) ayat-ayat penerangan di atas. Ia adalah hasil karangan dan olahan kami sendiri.
Jom bincang artikel di atas...testing
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi Info Semasa di FB SihatSelalu